Olej z pestek MALIN tłoczony na zimno, nierafinowany, 100% naturalny

38.00

Tłoczony na zimno. Nieoczyszczony i nierafinowany.

Olej z pestek malin posiada bardzo korzystne działanie pielęgnacyjne – zarówno do skóry jak i do włosów. Można go stosować w czystej formie, bezpośrednio na skórę, a także jako dodatek do ulubionego kremu, serum itp.

Olej z nasion czerwonej maliny jest uniwersalny i sprawdza się w pielęgnacji każdego typu skóry. Olej malinowy  posiada silne właściwości przeciwutleniające, działa odmładzająco i spowalnia procesy starzenia się skóry. Poprawia elastyczność, ujędrnia, wzmacnia baierę lipidową skóry oraz chroni ją przed utratą wody. Olej  zawiera witaminy A i E, dzięki czemu poprawia wygląd skóry, nadaje jej zdrowego blasku, rozświetla. Olej z pestek malin będzie więc odpowiedni dla osób ze skórą dojrzałą, suchą, z pierwszymi oznakami starzenia.

Olej z nasion czerwonej maliny świetnie sprawdzi się także w przypadku cery alergicznej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Działa przeciwzapalnie, łagodzi i przyspiesza gojenie się skóry. Olej malinowy korzystnie wpływa na stan skóry trądzikowej, tłustej i mieszanej. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, reguluje produkcję sebum, a także niweluje blizny i przebarwienia.

Tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony olej z pestek malin to w 100% naturalna bomba odżywcza dla twojej skóry.

Pojemność: 50 ml

Kategoria:

Opis

Olej z pestek malin wykazuje  silne działanie  nawilżające, regenerujące i przeciwzmarszczkowe. Polecany jest szczególnie do cery suchej, zniszczonej i dojrzałej, jak również do cery trądzikowej. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, zapobiega powstawaniu zaskórników i trądziku. Olej podkreśla opaleniznę, poprawia koloryt skóry.

 

Działanie i właściwości:

Działa nawilżająco, przeciwalergicznie i przeciwzapalnie. Olej z pestek malin pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, reguluje wydzielanie sebum. Olej z pestek malin  ma lekką konsystencję, bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

 

Typ cery:

Cera sucha, zniszczona, wrażliwa, dojrzała, problematyczna.

 

Stosowanie:

Bezpośrednio na oczyszczoną twarz, skórę, jako dodatek do kosmetyków.

 

Przechowywanie:

Po otwarciu przechowywać w lodówce. Chronić przed światłem słonecznym.

 

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Pojemność: 50 ml

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Zobacz także na blogu

Olejowanie włosów niskoporowatych. Ten produkt odmieni Twoją pielęgnację!

Każdy, kto ma włosy niskoporowate, zapewne nieraz usłyszał stwierdzenie: „Nie musisz robić nic, by były one ładne!”. Jednak jak się okazuje, takie przypuszczenia są często mylne. Posiadaczki tzw. niskoporów dobrze wiedzą, że włosy nie zawsze pięknie się prezentują i często brakuje im objętości od nasady. Poza tym łatwo można je przeciążyć, sprawiając, że będą wyglądać […]

Czytaj więcej
kobieta olejująca włosy

Tajniki pielęgnacji skóry przy użyciu oleju z opuncji figowej

Wiele osób marzy o pięknej skórze. W spełnieniu tego marzenia pomóc mogą oleje roślinne, które doskonale sprawdzają się w codziennej pielęgnacji. Jednym z nich jest tłoczony na zimno olej z pestek opuncji figowej. Popularność w świecie kosmetyków zyskał dzięki swoim licznym właściwościom – działa m.in. przeciwzmarszczkowo, nawilżająco i regenerująco. Skąd pochodzi opuncja figowa oraz dlaczego […]

Czytaj więcej
Olej z opuncji figowej ELIKSIR MŁODOŚCI

Olej z ostropestu plamistego na wątrobę

Olej z ostropestu to całkowicie naturalny produkt o cennych właściwościach leczniczych. Już od ponad 2000 lat ostropest plamisty stosowany jest jako naturalny sposób leczenia chorób wątroby, której właściwe funkcjonowanie ma ogromny wpływ na pracę całego organizmu. Ostropest regeneruje uszkodzone komórki oraz oczyszcza z toksyn i szkodliwych substancji. Dzięki powyższym właściwościom stanowi doskonały detoks dla całego […]

Czytaj więcej
Olej z ostropestu plamistego GAJA