OLEJ Z PESTEK MALIN tłoczony na zimno, nierafinowany, 100% naturalny

29.00

Tłoczony na zimno. Nieoczyszczony i nierafinowany.

Olej z pestek malin posiada bardzo korzystne działanie pielęgnacyjne – zarówno do skóry jak i do włosów. Można go stosować w czystej formie, bezpośrednio na skórę, a także jako dodatek do ulubionego kremu, serum itp.

Olej z nasion czerwonej maliny jest uniwersalny i sprawdza się w pielęgnacji każdego typu skóry. Olej malinowy  posiada silne właściwości przeciwutleniające, działa odmładzająco i spowalnia procesy starzenia się skóry. Poprawia elastyczność, ujędrnia, wzmacnia baierę lipidową skóry oraz chroni ją przed utratą wody. Olej  zawiera witaminy A i E, dzięki czemu poprawia wygląd skóry, nadaje jej zdrowego blasku, rozświetla. Olej z pestek malin będzie więc odpowiedni dla osób ze skórą dojrzałą, suchą, z pierwszymi oznakami starzenia.

Olej z nasion czerwonej maliny świetnie sprawdzi się także w przypadku cery alergicznej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Działa przeciwzapalnie, łagodzi i przyspiesza gojenie się skóry. Olej malinowy korzystnie wpływa na stan skóry trądzikowej, tłustej i mieszanej. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, reguluje produkcję sebum, a także niweluje blizny i przebarwienia.

Tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony olej z pestek malin to w 100% naturalna bomba odżywcza dla twojej skóry.

Pojemność: 50 ml

Kategoria:

Olej z pestek malin wykazuje  silne działanie  nawilżające, regenerujące i przeciwzmarszczkowe. Polecany jest szczególnie do cery suchej, zniszczonej i dojrzałej, jak również do cery trądzikowej. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, zapobiega powstawaniu zaskórników i trądziku. Olej podkreśla opaleniznę, poprawia koloryt skóry.

 

Działanie i właściwości:

Działa nawilżająco, przeciwalergicznie i przeciwzapalnie. Olej z pestek malin pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, reguluje wydzielanie sebum. Olej z pestek malin  ma lekką konsystencję, bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

 

Typ cery:

Cera sucha, zniszczona, wrażliwa, dojrzała, problematyczna.

 

Stosowanie:

Bezpośrednio na oczyszczoną twarz, skórę, jako dodatek do kosmetyków.

 

Przechowywanie:

Po otwarciu przechowywać w lodówce. Chronić przed światłem słonecznym.

 

Kraj pochodzenia:

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Najlepiej zużyć przed:

Pojemność:

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Zobacz także na blogu

Stosowanie oleju z pestek dyni na włosy

Olej z pestek dyni ma szerokie zastosowanie i wiele wyjątkowych właściwości. Dzięki temu przez spore grono odbiorców wykorzystywany jest nie tylko w kuchni. To naturalny suplement, który sprawdzi się w różnych dziedzinach życia. Doskonale wpływa na paznokcie, skórę i niwelowanie przeróżnych dolegliwości. Olej z pestek dyni to także korzystny produkt na włosy. Prozdrowotne właściwości zawdzięcza […]

Czytaj więcej

Kiedy pić siemię lniane – rano czy wieczorem?

Coraz większa liczba ludzi zaczyna zwracać uwagę na swoje nawyki żywieniowe i dbać o zdrowy tryb życia. Na rynku znaleźć można wiele naturalnych produktów, które nie tylko dobrze smakują, ale również korzystnie wpływają na ludzki organizm. W taki sposób działa właśnie siemię lnianie. Te niewielkie ziarenka to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które dobrze […]

Czytaj więcej

Czym jest olej konopny i czy jest legalny w Polsce?

Z olejem konopnym coraz częściej można spotkać się w różnego rodzaju sklepach. Stosowany jest jako dodatek do gotowania lub też suplement diety. Oprócz tego, że produkt jest zdrowy i smaczny, ma także wiele innych, dobroczynnych właściwości. Wspomaga on rozwiązywanie różnego rodzaju problemów związanych chociażby z kondycją skóry oraz włosów. Środek ten wspiera funkcjonowanie naszego organizmu […]

Czytaj więcej