
22.07.2024
Olej słonecznikowy czy rzepakowy? Różnice
Oleje naturalne cieszą się niezwykłą popularnością, zwłaszcza w kuchni. Są wykorzystywane do smażenia, ale także do pieczenia czy jako składnik sosów, np. sałatkowych. Na rynku...
Czytaj więcej22.07.2024
Oleje naturalne cieszą się niezwykłą popularnością, zwłaszcza w kuchni. Są wykorzystywane do smażenia, ale także do pieczenia czy jako składnik sosów, np. sałatkowych. Na rynku...
Czytaj więcej13.06.2024
Smażenie, duszenie, pieczenie – wszystkie te kuchenne czynności zazwyczaj bazują na tłuszczach, a jednym z nich jest powszechnie znany olej rzepakowy. Jednak czy wiedziałeś, że...
Czytaj więcej05.01.2021
Kwasy omega-3, omega-6 oraz omega-9 to niezbędne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe. Są potrzebne do zachowania pełnego zdrowia. Należy dostarczać odpowiedniej ilości wszystkich kwasów...
Czytaj więcej29.07.2020
Będąc w kuchni i przygotowując potrawy, z pewnością niejednokrotnie zastanawiasz się, jaki olej roślinny jest najzdrowszy? Odpowiedź nie jest jednoznaczna, gdyż wpływa na nią wiele...
Czytaj więcej21.01.2017
Olej rzepakowy tłoczony na zimno z najlepszych ziaren polskiego rzepaku, zwany jest „oliwą północy”, ze względu na bardzo zbliżony skład biochemiczny oraz walory smakowe jak...
Czytaj więcejKategorie wpisów